Yandex.Disk Veri indirme sınırı aşıldı! Nasıl aşılır?



Yandex.Disk Veri indirme sınırı aşıldı! Nasıl aşılır?

 

Muhtemel Ekran Görüntüsü(İngilizce)

Muhtemel Ekran Görüntüsü(Türkçe)

Birçok kişi bu ekran ile karşılaştığında; yandex.disk sunucularında barındırılan, indirmek istediği dosyayı indiremeyeceğini düşünüp sayfadan çıkış yapıyor. Halbuki bu uyarı yandex.disk'in bir güvenlik önlemi.

Lafı fazla uzatmadan hızlıca çözümü anlatayım. Websitesinden ilgili reklam linkine tıkladınız ve reklamı geçtikten sonra karşınıza yandaki örnek görüntüde olduğu gibi bir sayfa çıktı: "Veri indirme sınırı aşıldı. Dosyayı Yandex.Disk'e kaydedip oradan indirebilirsiniz." uyarısı ve "Yandex.Disk'e kaydet ve indir" butonu bulunuyor. yandex.disk'in varsayılan dil olarak ingilizceyi kullandığı senaryoda ise "
Download limit exceeded. You can save the file to Yandex.Disk and download it from there."
uyarısı ve "Save to Yandex.Disk and download" butonu bulunur.
Bu aşamada takip edilmesi gereken adımlar şu şekilde;

1) Yandex.Disk Hesabı

  •  Bir yandex.disk hesabınız var ise hesabınıza girş yapmanız gerekmektedir.
  • Bir yandex.disk hesabınız yok ise yandex.disk kayıt sayfasından kayıt olup yeni bir yandex mail adresi edinebilirsiniz.
    Yandex Kayıt Sayfası Örnek Görüntüsü






    Kayıt esnasında sizden Adınız, Soyadınız, kullanmak istediğiniz mail adresi için kullanıcı adınız (kullanıcı adınızın sonuna @yandex.com uzantısı eklenerek mail adresiniz oluşturulacaktır.) Ardından kullanmak istediğiniz güvenli bir şifreyi iki kere kontrol ederek girdikten sonra sizden cep telefonu numaranızı isteyecektir. İsterseniz cep telefonu numaranızı yandex mail hesabınıza bağlayabilirsiniz ama cep telefonu bilgilerinizi paylaşmak istemiyorsanız "Telefonum Yok" seçeneğine tıklayıp cevabını sadece sizin bildiğiniz bir güvenlik kontrol sorusu ekleyebilirsiniz. Ardından internet güvenliği açısından önemli olan bot olmadığınızı teyit eden güvenlik captcha uygulamasını geçerek "Kayıt ol" butonunu kullanarak kayıt işleminizi bitirebilirsiniz. Ardından yandex hesabınıza giriş yapmış olacaksınız.

    2) İndirme linkine geri dönüp "Yandex.Disk'e kaydet ve indir" veya
    "Save to Yandex.Disk and download" butonuna tıklayarak ilgili dosyayı kendi yandex.disk hesabımıza kayıt edebiliriz. Kayıt edilme işleminin sonrasında sizin yandex disk hesabınız açılacaktır ve indirme motoru çalışacaktır.

    Yandex.Disk hesabınıza kayıt olan dosya örneği
    Bu andan itibaren indirmek istediğiniz dosyayı gönül rahatlığı ile indirebilirsiniz. Ayrıca indirmek istediğiniz dosyayı kendi yandex.disk hesabınıza kaydettiğiniz için dosyayı kaybetseniz dahi, ihtiyacınız olduğunda kendi hesabınızdan yeniden indirebilirsiniz.

    Küçük bir tavsiye olarak şunu da söyleyebiliriz, internet dünyasında her gün yüzlerce linke erişim kaldırılıyor. Bu yüzden indirdiğiniz ve önem verdiğiniz dosyalarınızı kendi hesabınıza kaydederek büyük bir önlem almış olursunuz. Telif hakkı sebebiyle silinmiş olan onca dosyaya rağmen siz gönül rahatlığıyla dosyanızı korumuş olursunuz, hatta isterseniz bu sefer de siz insanlarla dosyalarınızı paylaşırsınız.

    Lafı fazla uzatmayalım dedik ama beceremedik.
    Bu yazımızda "Veri indirme sınırı aşıldı. Dosyayı Yandex.Disk'e kaydedip oradan indirebilirsiniz." veya "Download limit exceeded. You can save the file to Yandex.Disk and download it from there." hatasına karşı ne yapmamız gerektiğini öğrendik.

    Keyifli okumalar...

Hiç yorum yok